Over ons

Al 75 jaar lang staat het familiebedrijf
je bij in de opbouw & inrichting van
nieuwbouw- & renovatieprojecten

Onze bedrijven

Vandemoortele helpt jou bij de opbouw en inrichting van je nieuwbouw- en renovatieproject. Het familiebedrijf, dat reeds meer dan 75 jaar expertise heeft, begeleidt jou graag met persoonlijk advies en een directe, oplossingsgerichte aanpak. Wij zijn niet alleen de partner voor de particuliere bouwer of verbouwer, maar ook voor de aannemer. Ons team ondersteunt jou met productkennis, advies, klantvriendelijkheid en een topservice. Elke dag begeleiden we jou met de beste oplossing voor je bouwproject, van ruwbouw tot afgewerkte details!

Team Vandemoortele

Vandemoortele is een vaste waarde in het vak

Vanmoortele is jouw trouwe partner voor je bouwproject, van ruwbouw tot afwerking. Ons bedrijf is gedragen door mensen met positieve energie en inzet, waar we elke dag met een glimlach klaar staan om een topprestatie neer te zetten. We beschikken over een uitgebreid wagenpark, jarenlange expertise, de beste service en klantvriendelijkheid met een uitgebreid assortiment aan materialen.
1936
Meer dan 85 jaar geleden startte Maurice Vandemoortele een handel in kolen, bouwmaterialen en veevoeders op. Hij nam de bestaande handel van Camiel Lootens in Moerbrugge over.
1936
1944
De bedrijfsgebouwen en woning van de familie Vandemoortele werden totaal vernield bij de slag rond Moerbrugge.
1944
1945
Daarna verhuisde Vandemoortele in 1945 naar de Kerkstraat/St-Godelievestraat te Moerbrugge, de nieuwe woning en gerestaureerde bedrijfsgebouwen van de vroegere brouwerij Vandecaveye.
1945
1973
Na 20 jaar te werken in de zaak van zijn ouders, nam Godfried Vandemoortele de zaak over. Vandemoortele groeide met de jaren heen. Als moderne manager koos Godfried ervoor om te specialiseren en enkel nog maar te focussen op bouwmaterialen.
1973
1982
Vandemoortele kreeg een nieuwe thuishaven, de Kortrijksestraat te Oostkamp. Hier waren meer mogelijkheden om de zaak verder uit te bouwen dit onder leiding van Koen Vandemoortele.
1982
1989
Koen Vandemoortele kiest na zijn studies marketing resoluut voor het familiebedrijf en komt het team versterken. De vloot oranje vrachtwagens breidt verder uit alsook het assortiment in bouwmaterialen en tegels.
1989
2016
In 2016 werd niet alleen een nieuwe belevingsshowroom geopend, maar ook een volledig vernieuwde website, nieuwe kantoren en een herinrichting van het magazijn. Koen, als 3e generatie Vandemoortele en Anouk zijn echtgenote zijn de nieuwe drijvende krachten achter het solide familiebedrijf.
2016

hulp nodig?

Group 17

bel ons

Onze Walls & Floors adviseur begeleid je door onze showroom

Wil jij graag enkele materialen met je eigen ogen komen bezichtigen? Heb je advies nodig? Onze experten staan je graag bij met hun advies en geven je graag een antwoord op al je vragen. Wij begeleiden je graag door onze showroom en laten je kennis maken met onze materialen.

Walls & Floors